De Omgeving

~ De Omgeving ~

Generic placeholder image

Het Heuvelland

Landhotel Alberts ligt in het schilderachtige plaatsje Heijenrath, op een kleine hoogvlakte met bossen en weilanden, begrensd door de schitterende beekdalen van de Gulp in het westen en de Geul in het oosten.

Qua sterke heuvelachtigheid met adembenemende vergezichten en dichte hellingbossen hoort dit gebied landschappelijk meer bij de Ardennen dan bij de rest van Nederland.

Een beetje buitenland in eigen land dus. Dit beeld wordt nog versterkt door snelstromende beekjes met monumentale watermolens, de schilderachtige holle wegen, eeuwenoude hagen en natuurlijk de karakteristieke vakwerkhuizen.

Generic placeholder image

Wandelen & Fietsen

Houdt u van lekker wandelen ? Bij de entree van het Landhotel beginnen enkele van de mooiste wandelingen. Het landschap is golvend. U wandelt door nostalgische dorpjes en langs karakteristieke vakwerkhuizen.

Het landhotel is omgeven door een fietsroutenetwerk met genummerde knooppunten. Eventueel kunt u een grensoverschrijdende fietstocht maken door o.a. de Voerstreek, waarbij u zelf uw eigen route en afstand bepaalt.

Heijenrath is vooral bekend vanwege de Loorberg; een van de bekendste beklimmingen in de wielerklassieker Amstel Gold Race.
Landhotel Alberts heeft diverse wandel- en fietsroutes voor u klaar liggen; wij adviseren u graag.

Ontspan en geniet van uw vakantie